Instellingen

Om gebruik te maken van uw diensten bij Sity Hosting, dient u sommige programma's in te stellen voor het gebruik van uw hostingpakket bij ons. De instellingen die u dient te gebruiken zijn kort samengevat:

Service Normaal Vóór domeinactivering
Controlepaneel http://www.uwdomein.ext:2222 https://webX.hostingcp.eu:2222
phpMyAdmin http://www.uwdomein.ext/phpmyadmin https://webX.hostingcp.eu/phpmyadmin
HTTP http://www.uwdomein.ext http://serverip/~username
FTP ftp://ftp.uwdomein.ext ftp://webX.hostingcp.eu
E-mail POP3 / IMAP mail.uwdomein.ext webX.hostingcp.eu
E-mail SMTP mailserver van uw ISP mailserver van uw ISP
E-mail Webmail http://www.uwdomein.ext/roundcube https://webX.hostingcp.eu/roundcube

FTP Login

Om uw website te uploaden en bij te houden, dient u gebruik te maken van een FTP programma. Mocht u nog geen FTP programma hebben, dan zijn er op Internet diverse gratis programma's te vinden zoals SmartFTP of Total Commander.

Als hostname dient u ftp.<UwDomeinnaam>.<Extentie> in te geven.
Uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft u direct na uw bestellingen van ons per email ontvangen.

Als u inlogt ziet u diverse directories staan. De bestanden van uw website staan in de directory /public_html/ . Mocht u subdomeinen hebben aangemaakt, dan staan de website bestanden daarvan in een subdirectory van /public_html/ .

/public_html/ is eigenlijk een snelkoppeling naar de echte map, namelijk naar /domains/<UwDomeinnaam>.<Extentie>/public_html/ . Mocht u meerdere domeinnamen in uw pakket hebben, dan dient u via deze directory structuur daarbij uit te komen.

E-mail

U kunt uw e-mail ophalen met iedere e-mail client die u wenst, zoals het programma Microsoft Outlook Express wat bij iedere MS Windows installatie zit, Microsoft Outlook of Mozilla.

Onze servers ondersteunen zowel het POP3 als het IMAP protocol, de instellingen zijn voor beide protocollen gelijk.

POP3/IMAP Server: mail.<UwDomeinnaam>.<Extentie>
SMTP Server (uitgaande post): de mailserver van uw Internet provider

De inlog-/accountnaam is de prefix van het email adres (alles wat voor de @ staat) . Het wachtwoord is het door u gekozen wachtwoord.

U kunt ook uw e-mail online controleren en verzenden via ons Webmail systeem. Zo kunt u overal ter wereld op ieder gewenst moment bij uw e-mail terecht. De gebruikersnaam is het volledige email adres en het wachtwoord is gelijk aan dat van het POP3/IMAP mailsysteem.

Webmail: http://www.<UwDomeinnaam>.<Extentie>/webmail

Direct Admin Controlepaneel

Bij onze webhosting pakketten houdt u ZELF alle instellingen van uw hostingpakket bij. Hierdoor kunt u direct inspringen op veranderingen in uw organisatie, door bijvoorbeeld nieuwe e-mail adressen aan te maken of subdomeinen te beheren. Tevens kunt u in ons controlepaneel zien hoeveel harddisk ruimte u gebruikt en hoeveel verkeer uw website genereert.

Controlepaneel URL: http://www.<UwDomeinnaam>.<Extentie>:2222

De logingegevens van het controlepaneel heeft u direct na uw bestelling van ons per email ontvangen, deze zijn standaard gelijk aan die van uw FTP login. Dit kunt u zelf in het controlepaneel desgewenst wijzigen.