Ons datacentrum

Ons netwerk

De servers van Sity bevinden zich in een van de modernste datacentrums van Nederland: ons eigen Intersquare datacentrum te Venlo. Dit volledige datacentrum staat tot onze beschikking voor het plaatsen van servers en andere apparatuur. Al onze eigen severs en de dedicated servers zijn in Intersquare ondergebracht, op slechts enkele meters loopafstand van ons kantoor. Mocht er een calamiteit zijn, dan staan wij in enkele seconden naast de betreffende server. Naast colocatie in Intersquare kunnen wij ook colocatie aanbieden bij het Nedzone datacentrum in Steenbergen en in het Evoswitch datacentrum in Haarlem.

In Intersquare zijn onze servers aangesloten op ons eigen netwerk, bestaande uit moderne HP 2524/2548 switches met 24 of 48 gigabit poorten. Hierdoor zijn wij in staat zelf de netwerkverbinding naar iedere afzonderlijke server te beheren en te monitoren. Ons netwerk is op zijn beurt via de HP 5308XL core-switch van Intersquare weer gekoppeld aan het in het datacentrum aanwezige netwerk van Nedzone voor de fiberverbinding naar het Internet. Dit netwerk van Nedzone staat bekend om zijn uitstekende verbindingen, lage pingtijden en hoge uptimes. Onze datacentra hebben de beschikking over geavanceerde BGP routing apparatuur, welke altijd zorgt voor de beste en snelst mogelijke Internet verbinding.

Bij Intersquare hebben wij ervoor gekozen om per rack UPS stroomvoorzieningen te plaatsen, welke in geval van stroomuitval onze apparatuur minimaal 30 minuten van stroom kan blijven voorzien. In geval van langdurige stroomonderbrekeningen kunnen wij binnen deze tijd een gestabiliseerd aggregaat activeren, zodat de uptime gegarandeerd blijft.

Alle Sity servers zijn aangesloten op APC Powerswitches, wat ons in staat stelt om de stroomtoevoer naar iedere afzonderlijke server te monitoren en te beheren. Hierdoor kunnen wij zonder tussenkomst van lokale medewerkers op ieder moment van de dag machines direct uitschakelen en/of opnieuw opstarten indien dit nodig zou zijn.